• Frisoplan
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49

Actueel

De unieke Friso cultuur blijft behouden

2 dagen geleden

Friso Bouwgroep krijgt binnen een aantal jaren een nieuwe leiding. Directeur-grootaandeelhouder Henk Dedden en commercieel directeur Jan Wageman stoppen ermee. Verkocht wordt de Friese bouwonderneming echter niet. Niet aan een investeerder, niet aan een andere bouwer. “We willen de unieke cultuur van Friso behouden.” - De Cobouw interviewde beide heren en schreef er het volgende artikel over: 

Lees meer

Bouwduo Friso draagt leiding op termijn over aan 'eigen kweek'

9 dagen geleden

Algemeen directeur Henk Dedden en commercieel directeur Jan Wageman dragen de dagelijkse leiding over Friso Bouwgroep in Sneek binnen nu en twee jaar over. Binnen de organisatie worden nieuwe leidslieden klaargestoomd. Deze week publiceerde Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden een uitgebreid interview met beide heren. Binnenkort zal ook de Cobouw een vergelijkbaar artikel publiceren. Het artikel uit de LC van 24 juni '20 lees je hieronder.  

Lees meer

Start presale 14 woningen Moaihôf in Drachten

11 dagen geleden

In de wijk De Bouwen in Drachten worden door Frisoplan 14 nieuwbouwwoningen gerealiseerd. De koopwoningen zijn ontworpen door Wijbenga Architecten en bieden ruimte aan een brede doelgroep. De presale van de woningen is inmiddels gestart.

Lees meer

Bouwborg aan de slag met 16 vervangende woningen 't Zandt

25 dagen geleden

In opdracht van Nationaal Coördinator Groningen bouwt Bouwborg 16 vervangende woningen aan het Karshof, de Oosterstraat en de Molenweg in ’t Zandt. De voormalige woningen zijn aangewezen als onvoldoende aardbevingsbestendig en komen daarmee in aanmerking voor de sloopnieuwbouw regeling. Bouwborg verzorgt de volledige begeleiding van voorlopig ontwerp tot Turn-key oplevering. 

Lees meer >>

Lees meer

Bouw 8 woningen langs voormalige tramlijn Lemmer gestart

1 maand geleden

Aan de oostzijde, waar vroeger de tram vanuit Joure naar Lemmer reed, is Aannemingsmaatschappij Friso gestart met de bouw van 8 woningen in de nieuwe toepasselijke wijk ‘Tramdijk-Oost’. In opdracht van Lyaemer Wonen worden de acht nul-op-de-meter woningen energie-neutraal gebouwd ten noordoosten van Lemmer.

Lees meer

Verkoop fase 1B van De Wisseling Stiens bijna van start

1 maand geleden

Deze trein is flink op stoom! Op woensdag 3 juni gaat de verkoop van fase 1B van De Wisseling in Stiens van start.

Lees meer

Gasloos wonen ‘Magna Fossa’ in Sneek een feit

1 maand geleden

Unieke woonlocaties zijn zeldzaam. Toch heeft Frisoplan uit Sneek weer een prachtig nieuw wooncomplex aan het water in Sneek opgeleverd. ‘Magna Fossa’ verrees aan de gelijknamige vaarweg in de moderne woonwijk De Oudvaart. In november 2018  startte de verkoop van de duurzame en gasloze appartementen, binnen no-time werden de appartementen verkocht. Inmiddels zijn de woningen opgeleverd en door de 19 eigenaren in gebruik genomen.

Lees meer

Nieuwbouw 25 appartementen De Eastergoa in De Zuidlanden

2 maanden geleden

In De Zuidlanden onder Leeuwarden ontwikkelt Frisoplan De Eastergoa: een robuust gebouw met 25 luxe driekamerappartementen. De perfecte plek voor stadsmensen en buitenliefhebbers.

Lees meer

Initiatief tijdelijk vervoer Friso trekt landelijke media

2 maanden geleden

Niemand wil dat de bouwsector door de coronacrisis komt stil te liggen. Daarom is het belangrijk dat we het virus zo veel mogelijk tegengaan op de bouwplaats. Samen met Auto Schat uit Burgum zijn er onlangs 20 tijdelijke auto's ingezet om te voorkomen dat onze timmerlieden met elkaar in één auto naar de bouwplaats rijden. Bouwend Nederland, De Cobouw, BNR Radio en de Leeuwarder Courant pikte dit bericht op en plaatste het als 'mooi voorbeeld' op hun landelijke website. 

Lees meer

De bouw van de Oosterpoort in Sneek is van start

2 maanden geleden

Na jaren van plannen maken, overleg en studie komt er eindelijk de nieuwe Oosterpoort! Op de plek met een lange traditie komt een bijzonder gebouw, met veel respect voor het verleden en een scherp oog voor de toekomst. Een gelukkig oud én nieuw. Afgelopen februari zijn de bouwwerkzaamheden gestart en inmiddels zijn de contouren van dit prachtige gebouw zichtbaar. De begane grond is gestort, de eerste wanden staan en de komende weken zal er veel vooruitgang te zien zijn op de bouwplaats.

Lees meer