• Frisoplan
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49

Actueel

Bouwborg aan de slag met 16 vervangende woningen 't Zandt

3 maanden geleden

In opdracht van Nationaal Coördinator Groningen bouwt Bouwborg 16 vervangende woningen aan het Karshof, de Oosterstraat en de Molenweg in ’t Zandt. De voormalige woningen zijn aangewezen als onvoldoende aardbevingsbestendig en komen daarmee in aanmerking voor de sloopnieuwbouw regeling. Bouwborg verzorgt de volledige begeleiding van voorlopig ontwerp tot Turn-key oplevering. 

Lees meer >>

Lees meer

Bouw 8 woningen langs voormalige tramlijn Lemmer gestart

3 maanden geleden

Aan de oostzijde, waar vroeger de tram vanuit Joure naar Lemmer reed, is Aannemingsmaatschappij Friso gestart met de bouw van 8 woningen in de nieuwe toepasselijke wijk ‘Tramdijk-Oost’. In opdracht van Lyaemer Wonen worden de acht nul-op-de-meter woningen energie-neutraal gebouwd ten noordoosten van Lemmer.

Lees meer

Verkoop fase 1B van De Wisseling Stiens bijna van start

3 maanden geleden

Deze trein is flink op stoom! Op woensdag 3 juni gaat de verkoop van fase 1B van De Wisseling in Stiens van start.

Lees meer

Gasloos wonen ‘Magna Fossa’ in Sneek een feit

3 maanden geleden

Unieke woonlocaties zijn zeldzaam. Toch heeft Frisoplan uit Sneek weer een prachtig nieuw wooncomplex aan het water in Sneek opgeleverd. ‘Magna Fossa’ verrees aan de gelijknamige vaarweg in de moderne woonwijk De Oudvaart. In november 2018  startte de verkoop van de duurzame en gasloze appartementen, binnen no-time werden de appartementen verkocht. Inmiddels zijn de woningen opgeleverd en door de 19 eigenaren in gebruik genomen.

Lees meer

Nieuwbouw 25 appartementen De Eastergoa in De Zuidlanden

4 maanden geleden

In De Zuidlanden onder Leeuwarden ontwikkelt Frisoplan De Eastergoa: een robuust gebouw met 25 luxe driekamerappartementen. De perfecte plek voor stadsmensen en buitenliefhebbers.

Lees meer

Initiatief tijdelijk vervoer Friso trekt landelijke media

5 maanden geleden

Niemand wil dat de bouwsector door de coronacrisis komt stil te liggen. Daarom is het belangrijk dat we het virus zo veel mogelijk tegengaan op de bouwplaats. Samen met Auto Schat uit Burgum zijn er onlangs 20 tijdelijke auto's ingezet om te voorkomen dat onze timmerlieden met elkaar in één auto naar de bouwplaats rijden. Bouwend Nederland, De Cobouw, BNR Radio en de Leeuwarder Courant pikte dit bericht op en plaatste het als 'mooi voorbeeld' op hun landelijke website. 

Lees meer

De bouw van de Oosterpoort in Sneek is van start

5 maanden geleden

Na jaren van plannen maken, overleg en studie komt er eindelijk de nieuwe Oosterpoort! Op de plek met een lange traditie komt een bijzonder gebouw, met veel respect voor het verleden en een scherp oog voor de toekomst. Een gelukkig oud én nieuw. Afgelopen februari zijn de bouwwerkzaamheden gestart en inmiddels zijn de contouren van dit prachtige gebouw zichtbaar. De begane grond is gestort, de eerste wanden staan en de komende weken zal er veel vooruitgang te zien zijn op de bouwplaats.

Lees meer

5 woningen Hartenvijf in Soest zijn opgeleverd

5 maanden geleden

Hartenvijf in Soest is opgeleverd! Aan de Nieuwstraat in Soest ontwikkelde Frisoplan samen met RV&O drie vrijstaande en twee half-vrijstaande woningen. De bouwwerkzaamheden zijn uitgevoerd door Aannemingsmaatschappij Friso.

Lees meer

Tijdelijk vervoer Friso op landelijke website Bouwend Nederland

5 maanden geleden

Niemand wil dat de bouwsector door de coronacrisis komt stil te liggen. Daarom is het belangrijk dat we het virus zo veel mogelijk tegengaan op de bouwplaats. Samen met Auto Schat uit Burgum zijn er onlangs 20 tijdelijke auto's ingezet om te voorkomen dat onze timmerlieden met elkaar in één auto naar de bouwplaats rijden. Bouwend Nederland pikte dit bericht op en plaatste het als 'mooi voorbeeld' op hun landelijke website. 

Lees meer

De bouw van De Wisseling in Stiens is gestart!

5 maanden geleden

Op woensdag 1 april is de eerste paal van De Wisseling in Stiens de grond in gegaan. Hiermee is de bouw officieel van start! Naar verwachting worden de woningen van fase 1 nog voor kerst 2020 opgeleverd.

Lees meer