• Frisoplan
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49

Actueel

Frisoplan bouwt aan 'Kloppend hart Leeuwarden'

67 maanden geleden. 

Samen met Architectenbureau Achterbosch/Zantman werkt Frisoplan (onderdeel van Friso Bouwgroep) aan een mooi nieuwbouwplan voor het Doeleplein in Leeuwarden. Het plein is een van de herontwikkelingslocaties uit de manifestatie Kloppend Hart - Bouwen aan de binnenstad. De nieuwbouw van 7 royale 'Patricierswoningen' vormt het nieuwe plein op het voormalige parkeertterrein, tegenover de Prinsentuin.

Kopers denken mee in definitief ontwerp

De ambitie van het nieuwe plan is om samen met potentiële kopers tot een definitief ontwerp te komen. Het voorlopige ontwerp wat er nu ligt is in de basis gereed en onlangs gepresenteerd op de Huis & Tuin beurs in Leeuwarden. De potentiële koper of geïnteresseerde kan zijn/haar woonwensen uitspreken door zich in te schrijven op www.frisoplan.nl/woneninhethartvanleeuwarden. Potentiële kopers worden dan door Frisoplan op de hoogte gehouden van het project en de plannen die gemaakt worden.

Goede bijdrage aan binnenstad Leeuwarden

De gemeente Leeuwarden en Frisoplan verwachten voldoende belangstelling voor deze nieuwe Patricierswoningen. Wethouders Deinum en Diks zijn positief over het plan. "De woningen zijn modern en zeer ruim, hebben een prive buitenruimte en een gezamenlijke binnentuin.Dit maakt het plan uniek en onderscheidend in de binnenstad. Het levert een goede bijdrage aan de 'functionele en ruimtelijke veelzijdigheid' van het centrum." Deinum hoopt dat in 2015 nog gestart kan worden met de bouw. Samen met de nieuwbouw van de Fryske Akademy en het Sint Anthony Gasthuis aan de Groeneweg krijgt dit deel van de binnenstad daarmee een mooie impuls.

Interesse?

Wilt u meer weten over dit project en/of heeft u interesse en wilt u uw woonwensen kenbaar maken? Neem dan een kijkje op www.frisoplan.nl/woneninhethartvanleeuwarden en laat hier uw gegevens achter.