• Frisoplan
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49

Actueel

Bouwborg renoveert 82 appartementen op afroep

10 maanden geleden. 

82 appartementen renoveren waarbij je van te voren niet weet wanneer dit op de planning staat? Bouwborg, sinds 2016 onderdeel van Friso Bouwgroep, werkt momenteel in opdracht van NTC Vastgoed aan de renovatie van 82 zorg- en huur appartementen van woonzorglocatie ‘De Brink’ in Groningen. Inmiddels is een deel van de appartementen volledig gerenoveerd. Nu is het wachten op de appartementen die weer vrij komen. Hoe Bouwborg dit project met zorg uitvoert, vroegen we aan projectleider Dick Werkman.

"Je bent afhankelijk van het vrijkomen van de appartementen en vanaf dat moment kan je bijvoorbeeld de nieuwe keuken bestellen. Je kunt dus eigenlijk niets plannen!"

Op afroep renoveren

De Brink, onderdeel van ZINN Woonzorglocaties bestaat uit twee flatgebouwen met in totaal 82 zorg- en huur appartementen. De bedoeling is dat deze appartementen in de loop van de tijd allemaal gerenoveerd worden tot een hoger level en met een duurder segment. "We renoveren één appartement in ongeveer 5 weken. Normaal gesproken gaat een renovatieproject veel sneller, maar in dit geval kunnen we het proces niet versnellen. Immers je bent afhankelijk van het vrijkomen van de appartementen en vanaf dat moment kan je bijvoorbeeld de nieuwe keuken bestellen. Daarbij is niet iedere woning hetzelfde, er zijn twee verschillende type woningen. Je kunt dus eigenlijk niets plannen!" licht Dick Werkman toe.

"We precies wat we moeten doen. Ik neem de woning op, maak de planning en samen zorgen we voor de juiste uitvoering".

Tot nu toe heeft Bouwborg 12 appartementen volledig gerenoveerd. Het wachten is op de afroep van de overige woningen. "Zodra de volgende afroep binnen komen, weten we precies wat we moeten doen. Ik neem de woning op, maak de planning en samen zorgen we voor de juiste uitvoering". Dick ziet het project als een mooie uitdaging die hij graag samen met zijn vakmannen met zorg uitvoert.