• Frisoplan
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49

Actueel

De Witte Olifant; sloop gestart in Zaandam

28 maanden geleden. 

Op een prachtige locatie aan de oostzijde van de rivier de ‘Zaan’ in Zaandam is vanochtend de sloop van de Witte Olifant van start gegaan. Wethouder Dennis Straat nam onder het toeziend oog van Frisoplan en de toekomstige bewoners de eerste hap uit de voormalige verffabriek. Daarmee maakte hij een begin aan de ontwikkeling van negen eengezinswoningen en acht appartementen. Het behoud van het pand bleek geen haalbare kaart, maar het volume zal herkenbaar blijven in de nieuwbouw.

‘De Witte Olifant' Zaandam wordt werkelijkheid

Het huidige pand ‘De Witte Olifant’ zal ruimte maken voor de nieuwbouw van royale woningen aan het water. De laatste gebruiker van het pand, verffabriek Mooij, heeft al weer jaren geleden de deur achter zich gesloten. Sindsdien wordt het gebouw deels gebruikt voor tijdelijke doeleinden.

Een eigen identiteit

Op de plek van de oude fabriek wordt een blok van 9 kadewoningen en 12 appartementen gerealiseerd in een industrieel lint langs het water. De variatie in gevels zorgt ervoor dat elke woning een eigen identiteit krijgt. Hierdoor ontstaat een rustig maar gedifferentieerd beeld. De relatie met het water is een belangrijk kenmerk dat bij elke woning terugkomt. Glaspartijen en buitenruimtes verbinden de Zaan met de woning.


Meer informatie

Voor meer informatie of vragen over de ontwikkeling van ‘Mooij wonen in Zaandam’ neemt u contact op met Andre Giezen van Frisoplan via onderstaande gegevens. Of neem een kijkje op de website www.dewitteolifantzaandam.nl

E: a.giezen@frisoplan.nl
T: 0515 - 43 66 66