• Frisoplan
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49

Actueel

Woningen Warder Weide in recordtijd gebouwd

24 maanden geleden. 

Vorig jaar februari startte Friso Bouwgroep met de bouw van zes geschakelde woningen en twee halfvrijstaande woningen in Warder Weide. Inmiddels is de bouw in recordtempo opgeleverd en hebben de eerste bewoners hun intrek gemaakt.

‘In de fabriek van Friso werden de betoncasco gerealiseerd, hierdoor konden we in een snel tempo en geheel volgens planning bouwen’.

Bouwen in razend tempo

In opdracht van ErfGoed B.V werkte Friso aan de 8 woningen in de Warder Weide te Warder. ‘Het project verliep naar alle tevredenheid en in razend tempo. De woningen zien er fraai uit en de zorgvuldig afgestemde materialen komen goed tot hun recht, kortom het resultaat mag er zijn!’ aldus Michiel Dekker, projectontwikkelaar van Erfgoed B.V.


Bekijk hier alle foto's van het project in aanbouw. 

‘In de fabriek van Friso werden de betoncasco gerealiseerd inclusief kozijnen, beglazing en isolatie geprefabriceerd, vervolgens werden ze op de bouw gemonteerd. Hierdoor konden we in een snel tempo en geheel volgens planning bouwen’, vult Cees Kuipers, technisch ontwikkelaar van Friso Bouwgroep, aan.

Kenmerkende argrarisch erf

Warder is een karakteristiek slotenlanddorp of 'lintdorp' met 700 inwoners. Het dorp is in de 14e eeuw ter hoogte van de dijk ontstaan en stukje bij beetje overwonnen op de zee. Warder heeft een kenmerkende dorpsopbouw met een typisch slotenpatroon. Iedere kavel is een wervel van die visgraatstructuur. Zo ook Warder Weide. De woningen zijn op een voormalige agrarische erf gebouwd. De 8 woningen voor Warder Weide zijn afgeleid van de omringende agrarische bebouwing. Op die manier is agrarische, landelijke sfeer in het lint behouden gebleven.