• Frisoplan
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49

Actueel

Metselkampioen 2018 in aantocht!

21 maanden geleden. 

Alweer voor de 66 ste  keer worden de Nederlandse Metselkampioenschappen gehouden. In de week van 11 t / m 13 april gaan in totaal twaalf getalenteerde vmbo-scholieren drie dagen metselen in het Friese dorp Grou. Het Wilhelminapark vormt dit jaar het strijdtoneel voor de driedaagse finale. Daar kan de finalisten niet alleen de titel van beste Nederlands metseltalent van 2018 winnen, maar ook de wisseltrofee, de 'Zilveren Troffel'.

In groepjes van twee bouwen de metseltalenten zes muren, welke de toegangspoorten tot het park gaan vormen. De poorten zijn designed door twee architectuurstudenten of de afdeling Bouwkunde aan de TU Delft onder leiding van Koen Mulder. In  een interview vertellen de studenten, Just de Bruin en Max van Steen, zelf meer over hun ontwerp. Op vrijdag 13 april wordt de beste metselaar beloond met de zilveren troffel. Friso Bouwgroep draagt ​​het evenement een warm hart toe en is daarom ook sponsor.


Ontwerp toegangspoorten - Just de Bruin en Max van Steen

Samenwerking

De Metselkampioenschappen worden al sinds 1952 georganiseerd. “Het is de langst lopende bouwprijs van Nederland, het wordt de 66ste keer’’, zegt Gerard Westenbroek van de vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB). “Het is een samenwerking van verschillende organisaties. Leveranciers van bakstenen en mortel zorgen voor materiaal, de financiering wordt geregeld door Bouwmensen Friesland, Nunspeet en Zwolle en lokale bouwbedrijven zoals Friso Bouwgroep, Dijkstra Draisma en Jorritsma.

“Deze bouwbedrijven staan te springen om metselaars, het kampioenschap is dan ook bedoeld om jongeren te motiveren. Op het vmbo moeten ze nog een keuze maken. Een deel van de jongens die al door de voorrondes zijn gekomen, geeft nu al aan voor het vak te kiezen, zo blijkt op de website van de KNB”.


Meer weten?

Lees alle ins en outs over de finale van het 66e English Kampioenschap Metselen in  het programmaboek ! Of can to the website of the NK metselen en making knowledge met finalists of 2018: www.metselwedstrijden.nl/finale