• Frisoplan
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49

Actueel

Nieuw expertisecentrum Heerenveen in gebruik

12 maanden geleden. 

Het expertisecentrum van Tjongerschans en Meriant is begin februari 2019 opgeleverd. Inmiddels is het nieuwe zorggebouw volop in gebruik. In dit expertisecentrum gaan Tjongerschans, Meriant en Ouderenpsychiatrie Friesland nauw samenwerken. Lees meer >>>

Oplevering expertisecentrum

In opdracht van ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen heeft Aannemingsmaatschappij Friso B.V. samen met ENGIE Energie de opdracht van een nieuw expertisecentrum ‘Medische Specialistische Ouderenzorg’gerealiseerd. In dit expertisecentrum gaan Tjongerschans, Meriant en Ouderenpsychiatrie Friesland nauw samenwerken. 
 
 
 

Optimale zorg

Architectenbureau Van Manen en Zwart heeft een ontwerp gemaakt dat gebaseerd is op het bieden van optimale zorg voor ouderen. In het expertisecentrum is op verschillende plekken ruimte voor revalidatieoefeningen. Maar ook buiten het gebouw is ruimte voor revalidatie, namelijk in de ruime tuin. De werkzaamheden bestonden uit het slopen van de luifel van bouwdeel C, de nieuwbouw van de buitengevel van bouwdeel C, de aansluiting van het bestaande pand en de nieuwbouw van gebouwdeel G.
 
 

Unieke constructie

In het expertisecentrum zijn de geriatrische revalidatieadeling van Meriant en de Klinische Geriatrieafdeling van Tjongerschans gevestigd. Dit is een zeer unieke constructie in Nederland. Door de noodzakelijke sloop van een pand, moest Zorggroep Alliade opzoek naar een nieuw onderkomen. Tjongerschans wilde graag uitbreiden buiten de muren van het ziekenhuis. De samenwerking tussen Zorggroep Alliade en ziekenhuis Tjongerschans is al jaren erg goed, daarom hebben ze gekeken wat ze voor elkaar konden betekenen.