• Frisoplan
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49

Actueel

A.s zaterdag Dag van de Bouw! Uniek kijkje op Landgoed Oldegaerde Dwingeloo

12 maanden geleden. 

Altijd al eens op een groot restauratieproject willen kijken? Dan is dit je kans! Op zaterdag 15 juni wordt de bouwplaats van Landgoed Oldengaerde in Dwingeloo opengesteld voor publiek. Het landgoed bestaande uit een verzameling van diverse monumentale gebouwen wordt op dit moment volledig onder handen genomen door Jurriens Noord (onderdeel Friso Bouwgroep). 

Rondkijken op Landgoed Oldengaerde

In opdracht van Stichting Het Drentse Landschap realiseert Jurriëns Noord een grootschalige restauratie op Landgoed Oldengaerde. De Havezate, een monumentaal pand uit 1420, heeft nog steeds de oude elementen zoals het jutebehang dat uit 1850 stamt en het unieke goudleren behang uit 1700. In 2015 hebben de toenmalige eigenaren het huis en landgoed aan de stichting geschonken. In bouwteam is het restauratieplan uitgewerkt om alle bijzondere details te behouden en het gebouw een nieuwe toekomst te geven. Tijdens de restauratiewerkzaamheden wordt er rekening gehouden met de cultuurhistorische waarden met oog voor duurzaamheid en bruikbaarheid.

De bouwplaats is geopend van 10.00 - 16.00 uur. 

Klik op de afbeelding voor meer informatie! 

Wat is er te zien tijdens de Dag van de Bouw?

Jurriëns Noord is dit jaar begonnen met het restaureren van het interieur van het hoofdgebouw. Zo worden de houten balklagen en vloerdelen flink onder handen genomen en worden de wandspanningen gerestaureerd. Naast restauratie wordt ook gedacht aan de verduurzaming van de Havezathe. Zo worden er isolerende maatregelen getroffen en wordt er een wandverwarming toegepast. De Havezathe zal uiteindelijk ruimte maken voor vergaderruimtes en woonvertrekken.

Op de Dag van de Bouw kan je o.a. het volgende doen: 

  • Exclusieve rondleiding door de Havezathe
  • Diverse demonstraties van 'De vakmannen'
  • Leuke doe-activiteiten voor jong en oud 


Meer informatie vind je op de website van de Dag van de Bouw of klik hier voor de uitnodiging

Dit project bezoeken? 

Kom jij kijken op Landgoed Oldengearde? Laat het ons dan weten door je aan te melden voor het evenement op Facebook. Klik hier om rechtstreeks naar het evenement te gaan.