• Frisoplan
 • Pieter Zeemanstraat 9
 • Postbus 49

Actueel

Kom 14 september naar het Friso Familie Festival!

13 maanden geleden. 

Altijd al een kijkje willen nemen achter de schermen bij Friso Bouwgroep? Dat kan! Op zaterdag 14 september a.s. opent Friso Bouwgroep haar ‘Festivaltterein’ aan de Houkepoort en de Timmerfabriek in Sneek. Schuilt er een ‘echte bouwer’ in jou en ben je op zoek naar een baan in de bouw? Of ben je benieuwd wat onze bouwgroep allemaal doet en wil je de fijne kneepjes van het vak leren? Een ding is zeker, op het Friso Familie Festival houden we de vakantiesfeer nog even vast en proef je de sfeer van een echt bouwbedrijf.

Ontdek de bouwwereld 

De bouw is volop in ontwikkeling en daarom op zoek naar talenten. Werken in de bouw is ontzettend veelzijdig. Van Woonadviseur tot BIM-specialist en van Restauratiespecialist tot Tendermanager. Voor elk opleidingsniveau is er een passende functie. Digitalisering, duurzaamheid en vakwerk; daar draait het om in de bouw. Tijdens het Friso Festival kun je bij het ‘Werfloket’ informatie krijgen over opleidingen en werken in de bouw. Niet alleen als je werk zoekt, maar ook wanneer je je aan het oriënteren bent op een (vervolg)opleiding staan de Friso-vakmannen voor je klaar. Zij vertellen graag over hun vak en weten ook welke mogelijkheden er voor jou zijn. Ervaar hoe het is om een echte kraan te besturen, bouw mee aan het ‘Frisodorp’ of ontdek de virtuele bouwwereld van de toekomst.

Niet alleen voor werkzoekenden of scholieren, maar voor iedereen die benieuwd is hoe het er bij een echt bouwbedrijf aan toe gaat staan de deuren open. Naast een boordevol programma met demonstraties en activiteiten voor jong en oud, is er ook een ‘Houkesloot-Tour’ door onze Timmerfabriek, je wordt met een pendelbus gehaald en gebracht.

 

Het programma (11.00 - 14.00 uur) 

Het wordt een dag met een bomvol programma. Vanaf 11.00 uur starten we met de Open Dag, waarbij de deuren van ons hoofdkantoor in Sneek en onze Timmerfabriek Houkesloot opengesteld worden voor publiek. Met een pendelbus zorgen we dat je op beide locaties kunt komen.

Tijdens de open dag is er voor iedereen iets te doen, te zien en te beleven. Uiteraard wordt er volop aandacht besteed aan de jonge bouwtalenten en zijn er veel doe-activiteiten voor jong en oud. Het kantoor, de werkplaats en het buitenterrein worden omgetoverd tot festivalterrein. Naast de doe-activiteiten kun je ook volop genieten van de 'festival-activiteiten' en lekkere eetgelegenheden.

 

Doen!

Breng je een bezoek aan ons Festival dan is er uiteraard van alles te doen. Hier alvast alles op een rijtje!

 • Spring, knutsel en spijker erop los in het 'Frisodorp'
 • Demonstraties met lekdetectie en warmtebeeldcamera
 • Timmerplaats - Maak je eigen timmerwerk
 • 'Houkesloot Tour' door Timmerfabriek
 • Leer de fijne kneepjes van het 'restauratievak'
 • Verduurzaam je woning 
 • Bestuur zelf een bouwkraan 
 • Laat je informeren bij het 'Werfloket' voor scholieren en werkzoekenden
 • Ontdek de virtuele bouwwereld van de toekomst
 • Kijk en bouw mee met Friso Civiel
 • Bouwen in BIM en 3D 
 

Aanmelden

Wil jij erbij zijn? We stellen het zeer op prijs dat je ons laat weten of je erbij bent, dit kan via het evenement op facebook of via festival@frisobouwgroep.nl. En deel dit met je vrienden en familie! Iedereen is welkom. Willen jullie meer weten over het Friso Festival of hebben jullie suggesties voor de organisatie. Laat het ons weten, door een mail te sturen naar de festival@frisobouwgroep.nl