• Frisoplan
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49

Actueel

64 woningen Appingedam klaar voor de toekomst

11 maanden geleden. 

Donderdag 18 juli vierden de bewoners van ‘de 64 in Appingedam’ dat de versterking en verduurzaming van hun woningen is afgerond. Een week eerder konden de bewoners van het laatste blok uit dit project terugverhuizen naar hun toekomstbestendige huis. Dit project is een van de eerste versterkingsprojecten waar Woongroep Marenland en het CVW opdracht voor gaven. Aannemingsmaatschappij Friso voerde de werkzaamheden uit.

Versterkt & verduurzaamd

Aan de Beukenlaan, Kastanjelaan, Aduardstraat en Meesstraat in Appingedam staan 64 woningen, die in opdracht van Woongroep Marenland en het Centrum Veilig Wonen, door Friso versterkt en verduurzaamd zijn. Die versterking is gerealiseerd met ankers en versterkingslatten. “Het is mooi dat dit project nu afgerond is en 64 woningen veilig zijn. Daar staan we graag met alle betrokken even bij stil“, aldus Gerke Brouwer, directeur Woongroep Marenland. Een warmtepomp zorgt nu voor de verwarming en de energie wordt opgewekt met 36 zonnepanelen op het dak. Daardoor kan de woning (bij normaal gebruik) helemaal zijn eigen energie opwekken.

 “Het is mooi dat dit project nu afgerond is en 64 woningen veilig zijn. Daar staan we graag met alle betrokken even bij stil“, aldus Gerke Brouwer, directeur Woongroep Marenland.

Klaar voor de toekomst

Ook aan de binnenkant zijn de woningen weer klaar voor de toekomst. De nieuwe keukens zijn voorzien van een elektrisch fornuis, de radiatoren zijn vervangen en er is mechanische ventilatie aangebracht. Nu Friso de laatste punten op de i heeft gezet, zijn de bewoners van het laatste blok aan de Aduardstraat ook terugverhuisd. Zij verbleven tijdens de werkzaamheden in een van de logeerwoningen.

Afronding

Dit project is een van de eerste versterkingsprojecten die de corporatie en het CVW uitvoerden. Er zijn veel ervaringen opgedaan waardoor het project langer heeft geduurd.Voor het feestje nodigden Woongroep Marenland, het CVW en Friso alle bewoners uit. Er werd een taart aangesneden, wat gedronken en de foodtruck bereidde eten met Groninger producten.