• Frisoplan
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49

Actueel

Opnieuw woonproject De Bouwvereniging gegund aan Friso

8 maanden geleden. 
In opdracht van De Bouwvereniging uit Harlingen mag Friso Bouwgroep binnenkort weer aan de slag met een mooi nieuwbouwproject. Dit keer zijn 20 woningen op twee locaties gegund. Zowel in Midlum als Wijnaldum worden, naar een ontwerp van Alynia Architecten, 10 woningen gebouwd. Lees verder >>

 

Het project is vergelijkbaar met en een vervolg op de 110 woningen die Friso vorig jaar in opdracht van De Bouwvereniging en naar een ontwerp van Alynia realiseerde in Harlingen. 

Bouwteam met een doel

Samen met opdrachtgever, architect en partners als Otte Installaties uit Sneek, Ingenieursburo Meijer & Joustra uit Heerenveen en Invent Advies uit Beilen wordt in bouwteam gewerkt aan het ontwerp, de engineering en de  uitvoering. Beide locaties worden gelijktijdig gebouwd. De werkzaamheden gaan vanaf  april dit jaar van start . ‘Ondanks dat er verschillende procedures voor beide locaties gevoerd moeten worden, is het belangrijk om de uitgangspunten van de opdracht te bewaken’, licht Technisch Ontwikkelaar Marcel Minnema van Friso Bouwgroep toe. 
 

Extra uitdaging

Beide projectlocaties bevinden zich in een terpdorp waarbij sprake is van hoogteverschil in het bouwterrein. ‘We verwachten te maken te krijgen met archeologische vondsten, die tijdens de bouw aan het licht kunnen komen’, vertel Marcel. ‘Voor onze vakmensen een extra uitdaging tijdens de uitvoering. Dit maakt het project weer bijzonder.' 
 

Duurzaam bouwen

Net als in Harlingen worden de woningen in Midlum en Wijnaldum duurzaam gebouwd. In de woningen worden een warmtepomp, een WTW en vloerverwarming geplaatst. Daarnaast worden PV-panelen op de daken geïnstalleerd. Om de bouwtijd flink te verkorten, bouwen we ook deze woningen in het prefab casco-systeem van Friso. De betonelementen worden in onze fabriek al van isolatie en van houten kozijnen voorzien. Vanzelfsprekend zonder kieren, spleten en naden, waardoor een zeer hoge luchtdichtheid wordt gerealiseerd. Schilderen van de kozijnen in de buitenlucht op de bouw is niet meer nodig, want ook dat hebben wij in de fabriek al gedaan. Zo bouwen wij samen met De Bouwvereniging aan een gezonde toekomst voor haar huurders!