• Frisoplan
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49

Actueel

Nieuwbouw traject in noordwest Friesland

8 maanden geleden. 

In de dorpen Hallum, Berltsum, Menaldum en Bitgummole worden er 28 nieuwe huurwoningen gerealiseerd. Hiervoor is maandag 20 januari de Bouw- en aannemingsovereenkomst ondertekend door Martine Huizinga, directeur- bestuurder Wonen Noordwest Friesland en Henk Dedden, directeur Friso Bouwgroep.

 

Huurwoningen

Het project start met het slopen van een aantal oude woningen. Medio april 2020 worden er 28 nieuwe huurwoningen gebouwd. Deze woningen zijn duurzaam. Er wordt een luchtwarmtepomp geïnstalleerd en de bewoners gaan elektrisch koken. Van de 28 woningen worden 15 levensloopgeschikt. Hier komen dus een slaapkamer en badkamer op de begane grond. De andere 13 woningen zijn geschikt voor een- tot tweepersoonshuishoudens.

Samenwerking

Het gezamenlijk zetten van een handtekening is altijd een mooi startmoment van een bouwtraject. ‘We ha der nocht oan!’ aldus Henk Dedden. ‘Wonen NWF blijft investeren in betaalbare en duurzame woningen in de dorpen. Dit doen we zodat onze huurders fijn kunnen wonen in een leefbare woonomgeving’ volgens Martine Huizinga.

De verwachte oplevering van deze woningen is in oktober 2020.