• Frisoplan
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49

Actueel

8 woningen voor nieuwe wijk Tramdijk Lemmer

3 maanden geleden. 

In opdracht van Lyaemer Wonen ontwikkelt Frisoplan acht eengezinswoningen in Lemmer. De acht nul-op-de-meter woningen worden energie-neutraal gebouwd in de nieuwe wookwijk ten noordoosten van Lemmer. Naar verwachting wordt er in april gestart met de bouw van de 8 woningen. 

Veilig en leefbaar

De nieuwe woonwijk krijgt een ‘Tuindorp’ karakter, met veel ruimte en oog voor groen. Ook staan duurzaamheid, veilig wonen, leefbaarheid en variatie hoog in het vaandel. In het plan wordt geen gasleiding aangebracht. De 8 woningen worden voorzien van duurzame installaties en verwarmd met een bodemwarmtepomp. Daarnaast worden de woningen voorzien van zonnepanelen. 
 

Gefaseerd woonproject

In drie fases wordt het plan Tramdijk gebouwd. Van 2010 tot en met 2018 zijn er in fase 1 ongeveer 145 woningen gebouwd. In de fase 2 is plaats voor ongeveer 60 woningen. De overige woningen, waaronder die van Frisoplan worden tussen 2020 en 2024 gerealiseerd. Ongeveer een derde van het aantal woningen wordt een sociale huur- of koopwoning. Verder worden er twee-onder-een kap- woningen, vrijstaande huizen, woon-werkgebouwen en levensloopbestendige woningen gebouwd.