• Frisoplan
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49

Actueel

Bouwen op een postzegel in hartje centrum Arnhem

1 maand geleden. 

In het centrum van Arnhem werkt Friso Oost (vestiging Eibergen) momenteel aan de transformatie van een monumentaal pand en een oude discotheek. Naar een ontwerp van Onix (Jansstraat) en Studio VRX (Pauwstraat) worden de bestaande oude panden getransformeerd naar appartementen en commerciële ruimten. Beide projecten zijn in april 2020 opgestart. Naar verwachting wordt het totale project in februari 2021 opgeleverd.

Transformatie Janstraat en Pauwstraat

Het project bestaat uit twee locaties. Zowel aan de Jansstraat als de Pauwstraat wordt een transformatie uitgevoerd. Aan de Jansstraat worden zes luxe appartementen en een commerciële ruimte gerealiseerd. Onder het pand is een kelder, hier worden een fietsenbergingen gerealiseerd en opslag voor de commerciële ruimten. In het monumentale pand aan de Pauwstraat worden drie appartementen gerealiseerd, verdeeld over de drie verdiepingen. Op de beganegrond is een restaurant gerealiseerd, dat binnenkort geopend wordt.

'Er is geen ruimte voor opslag op de bouwlocatie, we proberen zoveel mogelijk Just-in-time te leveren'.

Logistieke uitdaging

Beide projecten bevinden zich midden in het centrum van Arnhem. De bouwlocatie is daardoor erg beperkt en een logistieke uitdaging. ‘Het is bouwen op een postzegel’, geeft Roy Bergevoet, projectleider bij Friso Oost aan. ‘We proberen zoveel mogelijk materiaal just-in-time aan te leveren; er is geen ruimte voor opslag op locatie. Dit vraagt om een goede afstemming met het vrachtverkeer over het laden en lossen van de materialen en de aan- en afvoerroutes’.


Friso is van plan het project in opdracht van D-Groep vastgoed in februari volgend jaar op te leveren. De installaties worden uitgevoerd door Cornelissen installatie. Triops Advies en Willemsen zijn betrokken als constructeurs.