• Frisoplan
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49

Actueel

Gasloos wonen ‘Magna Fossa’ in Sneek een feit

1 maand geleden. 

Unieke woonlocaties zijn zeldzaam. Toch heeft Frisoplan uit Sneek weer een prachtig nieuw wooncomplex aan het water in Sneek opgeleverd. ‘Magna Fossa’ verrees aan de gelijknamige vaarweg in de moderne woonwijk De Oudvaart. In november 2018  startte de verkoop van de duurzame en gasloze appartementen, binnen no-time werden de appartementen verkocht. Inmiddels zijn de woningen opgeleverd en door de 19 eigenaren in gebruik genomen.

Machtig mooi wonen

De historische Magna Fossa (grote gracht) was in de 10e eeuw de doorgaande vaarweg van Sneek naar het noorden van Friesland. Deze vaarroute, nu beter bekend als De Oudvaart, vormt het uitzicht van de woonlocatie. Het riante woongebouw met negentien appartementen, variërend in grootte van ca. 71m² tot 108m². De appartementen beschikken over één, twee of zelfs drie slaapkamers al dan niet met een inloopkast. Voor elk wat wils. Daarnaast beschikt elk appartement over een eigen parkeerplek op het binnenterrein en een fietsenberging.

Markante balkons en grote glaspartijen

Naar een ontwerp van Alynia Architecten uit Harlingen heeft het gebouw gestalte gekregen. Alynia heeft zich laten inspireren door de moderne architectuur in de wijk. Dit uitgangspunt heeft geleid tot een pand met een eigentijdse uitstraling, grote glaspartijen en markante balkons. De woningen kennen een hoogwaardige, onderhoudsarme afwerking en zijn voorzien van alle hedendaagse gemakken voor een maximaal wooncomfort.

Gasloos wooncomplex

Het Magna Fossa gebouw is voorzien van een ventilatie-lucht-warmtepomp en is daarmee één van de eerste gasloze wooncomplexen van Sneek. De ventilatie-lucht-warmtepomp zorgt ervoor dat de lucht wordt omgezet in warm water en verwarming voor de appartementen. Op die manier wordt de ventilatielucht zeer efficiënt teruggewonnen. Naast een warmtepomp is het dak voorzien van PV-panelen.