• Frisoplan
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49

Actueel

Bouwborg aan de slag met 16 vervangende woningen 't Zandt

25 dagen geleden. 

In opdracht van Nationaal Coördinator Groningen bouwt Bouwborg 16 vervangende woningen aan het Karshof, de Oosterstraat en de Molenweg in ’t Zandt. De voormalige woningen zijn aangewezen als onvoldoende aardbevingsbestendig en komen daarmee in aanmerking voor de sloopnieuwbouw regeling. Bouwborg verzorgt de volledige begeleiding van voorlopig ontwerp tot Turn-key oplevering. 

Lees meer >>

Realiseren van individuele wensen 

In samenwerking met Noordloos Architecten heeft Bouwborg de basis voor het casco ontwikkeld. De bewoners kiezen vervolgen zelf voor de indeling van de woning. Daarnaast is het mogelijk de woning te verlengen voor bijvoorbeeld een aanbouw, garage of bijkeuken. Bouwborg probeert daarmee zoveel mogelijk aan de individuele wensen van de bewoners te voldoen. 

Naast de realisatie van de cascowoningen verzorgt Bouwborg ook het plaatsen van de keukens, badkamers en stoffering in de woningen. De woningen worden vanuit het persoonlijke budget van de bewoners voorzien van tuininrichting en erfafscheidingen. Naar verwachting worden de woningen mei 2021 turn-key opgeleverd. 

Bereikbaar, leefbaar en veilig 

Het nieuwbouwproject bevindt zich middenin de dorpskern van ’t Zandt. Het werkgebeid is relatief klein en lastig bereikbaar. De vijf betrokken bouwbedrijven en de opdrachtgever NCG hebben samen een Bereikbaarheid, Leefbaarheid, Veiligheid en Communicatieplan (BLVC-plan) opgesteld waarbij duidelijke afspraken zijn gemaakt over rijroutes (aan en afvoer) wachtlocaties en parkeren voor uitvoerenden. Met deze strikte werkafspraken wordt de leefbaarheid voor de omwonenden gewaarborgd en de overlast beperkt. Daarnaast wordt de school in de aanrijdroute ontzien en is een ieder goed geïnformeerd over de volgorde van werkzaamheden. 

 

Betrokken partijen 

  • Timmerfabriek Houkesloot
  • Prefab Houkesloot
  • WMR Sloop- en infratechniek