• Frisoplan
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49

Actueel

Van verpauperd pand tot luxe restaurant

3 maanden geleden. 

Aan de Grote Markt in Groningen werkte Jurriëns Noord aan de transformatie van een verpauperd pand tot een luxe restaurant. De grote transparante voorgevel trok tijdens de verbouw al de aandacht, nu is de vernieuwde monumentale gevel het gezicht van het horecaconcept Werkman.

Uitzicht over Grote Markt

Op het adres aan de Grote Markt, waar vroeger de winkel Expo gevestigd was, stond het voorste gedeelte al een aantal jaren leeg en verpauperde snel. Het pand is aan de binnenkant volledig gestript. Ook werd de erker aan de voorgevel gesloopt en vervangen door een nieuwe glazen uitbouw. De uitbouw zorgt voor een prachtig uitzicht over de Grote Markt.  

Heuse eyecatcher

‘De vormgeving van de grote erker wijkt af van de bestaande architectuur ter plaatse, maar door de materiaalkeus straalt het geheel een prettig soort bescheidenheid en een grote mate van transparantie uit’, aldus Sax Architecten. Samen met Sax Architecten nam Jurriëns Noord de zorg voor de grondige verbouwing op zich. De nieuwe erker heeft nu twee verdiepingen, waarin met diepteverschillen de verticale uitstraling van het gebouw extra is versterkt. De kleur van de profielen verwijst naar de oude messing kozijnen. De monumentale gevel van de nieuwe gelegenheid toont zich met de spectaculaire erker een heuse eyecatcher.

Nieuwe huiskamer van Groningen

De inrichting van de nieuwe aanwinst in Groningen is geïnspireerd op het werk en leven van de Groningse drukker en kunstenaar Hendrik Nicolaas Werkman. ‘Het kleurrijke interieur ademt WERKMAN. Eten, drinken, dansen en werken komt samen in de nieuwe huiskamer van Groningen, geven de eigenaren aan op de website van het nieuwe horecaconcept: www.werkmangroningen.nl