• Frisoplan
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49

Actueel

Bouw fase III Engelse Park in Groningen van start

3 maanden geleden. 

Precies op de plek waar tijdens de eerste wereldoorlog de Engelse soldaten werden opgevangen, wordt nu het gelijknamige Engelse Park gebouwd. Deze week is de bouw van fase III van dit nieuwbouwproject van start gegaan.

Friso bouwt de 32 woningen van fase III

Het totale project bestaat uit 95 woningen waarvan Friso 32 woningen van fase III gaat bouwen. De heiwerkzaamheden van fase III zijn vorige week vrijdag gestart. Rottinghuis is eerder dit jaar al gestart met de bouwwerkzaamheden van fase I en fase II. Daar zijn ze druk bezig met het plaatsen van de casco’s, waardoor de contouren van de woningen steeds meer zichtbaar worden. Ook is er daar al een start gemaakt met het metselen van de eerste woningen.

 

Leven in een groene omgeving met de binnenstad om de hoek

Het totale project bestaat uit zes verschillende type woningen, allemaal naar een ontwerp van Bedaux de Brouwer Architecten BV BNA uit Goirle. In het Engelse Park worden onder andere geschakelde woningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande villa’s gerealiseerd. De woningen worden vlak naast het Sterrebos en het toekomstige Zuiderplantsoen gebouwd. Midden in een groene omgeving in Groningen Zuid, vlakbij treinstations Europapark en Euroborg. De bruisende binnenstad is fietsend binnen 10 minuten bereikbaar. De woningen in Engelse Park zijn gelegen in de bestaande wijk Helpman-Oost.