• Frisoplan
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49

Actueel

Hoogste punt voor optopping Stenden Hotel Leeuwarden

1 maand geleden. 

In opdracht van NHL Stenden Hogeschool realiseert Aannemingsmaatschappij Friso de uitbreiding en verbouw van het bestaande Stenden Hotel in Leeuwarden. Op woensdag 1 juli j.l. is het hoogste punt bereikt.

Volledig gerund door studenten

Het Stenden Hotel wordt volledig gerund door studenten van de opleiding Hotel Management van Stenden Hotel Management School. Studenten doen in het hotel essentiële werkervaring op en het hotel vormt daardoor een belangrijk onderdeel van hun opleiding.

Optopping, uitbreiding en opknapbeurt

Door de optopping en de uitbreiding krijgt het hotel 9 kamers extra, waarmee het totaal aantal kamers op 37 komt. Op de extra verdieping wordt een nieuw kamertype gerealiseerd, waardoor er een grotere verscheidenheid aan kamers ontstaat. Dit geeft de studenten de kans om nog bredere kennis en ervaring op te doen in de hotelwereld. Verder worden de lobby en de entree uitgebreidt en worden de hotelkamers opgeknapt.

Bereiken hoogste punt

Het hoogste punt van de bouw werd op 1 juli j.l. bereikt en werd in verband met de geldende coronamaatregelen op een aangepaste manier gevierd. Geen traditionele borrel dit keer, maar een livestream waarbij medewerkers van het Stenden Hotel online konden meekijken hoe de bouwvakkers, die ondanks de coronacirisis ‘gewoon’ hebben doorgebouwd, in het zonnetje werden gezet.


De verbouw fase van de bestaande hotelkamers en uitbreiding van het entreegebied wordt naar verwachting half september opgeleverd. De (negen) nieuwe hotelkamers zullen eind oktober worden opgeleverd.