• Frisoplan
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49

Actueel

Jurriens Noord pakt monumentale woning aardbevingsgebied aan

1 maand geleden. 

In opdracht van Nationaal Coördinator Groningen werkt Jurriëns Noord momenteel aan de bouwkundige versterking van een monumentaal woonhuis in het aardbevingsgebied in Groningen. Het voormalige bankgebouw uit 1924 wordt aan de voorkant versterkt, het achterhuis wordt vervangen door nieuwbouw. In maart 2021 verwacht Jurriens Noord de woning op te leveren zodat de bewoners weer een veilig woonplek hebben. 

Vervangende nieuwbouw en versterken 

Door de bevingen in het Groningse aardbevingsgebied heeft de monumentale woning aan de Hoofdstraat in ’t Zandt schade opgelopen. In opdracht van NCG voert Jurriens Noord de vervangende nieuwbouw en het versterken van de woning uit. De wanden worden volledig versterkt doormiddel van wapening in sleuven en netwapening. De erkers zullen verwijderd worden en opnieuw worden opgebouwd met een staalskelet en nieuwe omkleding. De bestaande houten vloeren op de begane grond worden verwijderd en vervangen door schuimbeton en gewapende betonvloer. De verdiepingsvloeren worden versterkt door extra balken en een dubbel laag verspringend multiplex. Daarnaast wordt de kapconstructie versterkt met extra sporen/gordingen multiplex beplating.

Naast de versterking wordt de woning voorzien van een betonkelder, waar de originele kluisdeur van de voormalige bank ingebouwd gaat worden. Naar verwachting wordt de woning maart 2021 opgeleverd. 


Betrokken partijen: 

EconStruct
Schilderwerken Sips
Timmerfabriek Henk Alferink