• Frisoplan
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49

Projecten

De Witte Olifant Zaandam

Standpunt-voorzijde-st-2-F.jpg

Oostzijde


‘De Witte Olifant' Zaandam wordt werkelijkheid

Op een prachtige locatie aan de oostzijde van de rivier de ‘Zaan’ in Zaandam werkt Frisoplan momenteel aan de ontwikkeling van 9 kadewoningen en 12 appartementen. Het huidige pand ‘De Witte Olifant’ zal ruimte maken voor de nieuwbouw van royale woningen aan het water. De laatste gebruiker van het pand, verffabriek Mooij, heeft al weer jaren geleden de deur achter zich gesloten. Sindsdien wordt het gebouw deels gebruikt voor tijdelijke doeleinden.
 

Een eigen identiteit

Op de plek van de oude fabriek wordt een blok van 9 kadewoningen en 12 appartementen gerealiseerd in een industrieel lint langs het water. De variatie in gevels zorgt ervoor dat elke woning een eigen identiteit krijgt. Hierdoor ontstaat een rustig maar gedifferentieerd beeld. De relatie met het water is een belangrijk kenmerk dat bij elke woning terugkomt. Glaspartijen en buitenruimtes verbinden de Zaan met de woning. 

Meer informatie

Voor meer informatie of vragen over de ontwikkeling van ‘Mooij wonen in Zaandam’ neemt u contact op met Andre Giezen van Frisoplan:

Meer informatie op: www.dewitteolifantzaandam.nl

 

 


Naar het overzicht

Routebeschrijving
Opdrachtgever Frisoplan b.v.